DBOUCHERIE LEFEBVRE ET FILS – WELLIN
Een gerespecteerd Ardens huis, met een uitgesproken liefde voor de eigen streek en de vaste ambitie om met haar producten ook nationaal hoge ogen te gooien, dat is hoe je de artisanale slagerij van Philippe en Benjamin Lefebvre
het best kan omschrijven.
Het was René Lefebvre die 70 jaar geleden zijn slagerij opende in Wellin.
Doorheen de tijd is het een huis van vertrouwen geworden,
een referentie in de ruime regio.
In het eigen atelier worden nog tal van lokale bereidingen gedaan
waar onze Ardennen zo voor gekend zijn.
Specialiteiten als Jambon d’Ardenne, Noix d’Ardenne of Coeur d’Ardenne,
al deze topstreekproducten worden er nog gemaakt onder het IGP-label.
Dat label waakt met de grootste zorg over de kwaliteit,
de authenticiteit en het respect voor traditionele bereidingswijzen.
Zo komen de varkens waar de familie Lefebvre mee werkt uit een straal van 20 km rond het bedrijf,
het hout waarmee gerookt wordt, is eikenhout uit de nabije Ardense bossen.
Voor de familie Lefebvre is die traditionele bereidingswijze een evidentie,
meer nog, het is hun trots.
Philippe, Benjamin en de zijnen treden graag op als ambassadeurs van hun regio
en nemen geregeld deel aan wedstrijden waarop ze al meermaals in de prijzen vielen,
maar waarop ze ook hun mooie en geliefde Ardennen
onder de aandacht van een breed publiek kunnen brengen…
Voor Tour/Toer laat Benjamin Lefebvre ons kennis maken met zijn Jambon d’Ardenne fumé:
“De manier waarop wij onze Ardense hammen bereiden,
is gebaseerd op een oud familierecept van mijn grootvader uit 1952.
Het roken gebeurt helemaal volgens de lokale gebruiken,
de kruiding is doorheen de jaren geperfectioneerd.
Hoe we exact tot die typische, uitgesproken smaak komen, is een goed bewaard geheim.
Ik verklap graag dat we ook extra’s als laurier en jeneverbessen toevoegen,
maar meer geef ik niet prijs…”