DDIERENDONCK – VEURNE
Hendrik Dierendonck hoeven we u waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Als er iemand is die het beroep van slager weer op de kaart zette en de aandacht wist te vestigen op het belang van kwaliteit en beleving, dan is het wel deze slagerszoon die in de leer ging bij zijn vader Raymond.
Het is van hem dat Hendrik de liefde voor het dier meekreeg,het is met hem dat Hendrik zijn credo uitbouwde: boet nooit in op ambacht, terroir en passie.
Dierendonck werkt dan ook bij voorkeur met terroirproducten uit de Westhoek,de streek waar het allemaal begon, de regio waar het West-Vlaamse rode rund nog graast, een ras dat hij wil redden.
De Polders zorgen voor een eigen typische smaak, een uitgesproken aandacht voor dierenwelzijn zorgt voor extra kwaliteit.
De kennis van het ambacht, maar ook de niet te stoppen passie voor het slagersbestaan doen de rest. Dierendonck combineert ambachtelijke technieken met een uiterst verfijnde rijpingsmethode als uithangbord. Hij brengt traditionele materialen terug onder de aandacht en houdt ervan ook anderen te begeesteren.
Zijn inzichten bundelde hij onlangs in The Butcher’s Book,een onvervalste ode aan het ambacht.
Met Tour/Toer kan je pastrami van Dierendonck ontdekken:
“Voor onze pastrami werken we met het borstvlees van Vlaamse runderen.We pekelen het licht gedurende twee nachten om het vervolgens langzaam te roken met puur hout.
Dan laten we het een weekje rusten in een mix van look, dille, rozemarijn en tijm.
Het resultaat?
Een heerlijk fris en mager aperitiefhapje om van te smullen!”