SSLAGERIJ VERMEULEN – SLEIDINGE
Klasseslagers, zo noemen Filip en Petra Vermeulen zich.
Dat kan pretentieus klinken, ware het niet dat beide slagers al hun strepen verdiend hebben als Beste Beenhouwers van België.
Beiden jawel, want nadat Filip in 2018 voor drie jaar verkozen werd tot Beste Beenhouwer, besloot hij in 2021 niet meer deel te nemen aan de wedstrijd.
Die eer liet hij aan zijn vrouw Petra die voorwaar naar huis kwam met de titel
Beste Vrouwelijke Beenhouwer van het land…
Filip en Petra overtuigden de jury steeds met hun combinatie van ambacht, kwaliteit en passie.
De ambacht leerde Filip van zijn ouders Urbain en Cecile die in 1974 al met de slagerij startten.
Voor de kwaliteit valt het beenhouwersduo graag terug op puur natuurvlees van dichtbij en dat benoemen ze.
Bij de keuze van hun varkensvlees gaan ze steevast voor Brasvar, Duroc d’Olives en Duke of Berkshire, edele rassen vol smaak.
Voor het rundsvlees gaan ze prat op Belgisch Witblauw van eigen streek.
“We geloven heel sterk dat je de manier waarop dieren gekweekt en gevoed worden, ook terugvindt in de smaak van het vlees.”
Bovenal hebben Filip en Petra veel passie en liefde voor het vlees. Zo hechten ze erg veel belang aan de omstandigheden waarin vlees bewaard wordt, want ‘vlees en vleeswaren zijn waardevolle producten die pas volledig tot hun recht komen als ze zorgvuldig behandeld worden.’
Voeg er dan nog de creativiteit van beiden aan toe en je weet dat je kan genieten van erg smakelijke vleeswaren…
Voor Tour/Toer bereiden Filip en Petra gedroogde boerenham:
“De tijd en de natuur hun werk laten doen,
dat is hoe je het recept van onze ham het best kan samenvatten.
Bij de bereiding droogzouten we het vlees,
in zijn puurste vorm, zonder specerijen toe te voegen.
Door de hammen gedurende 9 tot 12 maanden
elke week om te draaien, laten we de natuur vervolgens rustig haar werk doen.
Het zorgt voor een heel zuivere en pure smaak.”